Helyi szakértelem

Globális tapasztalatok

Telefon: +36 (30) 536 7270

English

A Publikációk főoldalhoz kapcsolódóan az Iroda által relevánsnak ítélt tájékoztató anyagok és szakcikkek korábbi számai vagy összefoglalói érhetőek el. A tájékoztató anyagok tartalmát elsősorban szakmai elemzések képezik. Tekintettel arra, hogy a tájékoztató anyagok folyamatosan frissítésre kerülnek, a korábbi kiadványok egy külön archívumban kerülnek elhelyezésre. Az ügyfélkapu használatára jogosult ügyfeleink és kiemelt felhasználók a tájékoztató anyagok teljes változatához hozzáférhetnek. A tájékoztató anyagok az ASH-Info szolgáltatás része és a regisztrációval kapcsolatos információt aktuális ügyfeleink részére külön e-mailen keresztül nyújtunk.

 • Kormány, kezesség, garancia

  Az állami fizetési kötelezettségek, így a készfizető kezességvállalás, formái folyamatosan változnak. Az állami helytállás érvényességi és érvényesítési feltételeit az eljáró feleknek mindenkor alaposan meg kell vizsgálni.

 • Jogászok az ügyletekről

  A változó gazdasági viszonyokra és piaci innovációkra a jogalkotás rendszerint csak utólag képes reagálni. A tőkepiaci ügyletekben aktív ügyvédekkel készített beszélgetés közelebb hozza ezen sajátos termékek piacát.

 • Értékpapírosítás – Rejtelmek és gyakorlatok

  Az értékpapirosítás az egyik legösszetettebb pénz és tőkepiaci tranzakció. A cikk célja a legfontosabb jogi kérdések rendszerezett áttekintése a termék lehetséges magyar bevezetése kapcsán.

 • Jogvélemény

  A magyar jog alatt készített tranzakciós jogvélemények hazai felépítésében és használatában az eljáró felek évtizedes nemzetközi gyakorlatra támaszkodhatnak. A jogvélemény valódi értékét az adja, ha a gyakorlat által kialakított elvekkel és lehetőségekkel minden fél tisztában van.